Professionell styling för musiker

När man står på scen framför en laddad publik eller spelar in en musikvideo, är det viktigt att tänka på sin image och hur man ser ut inför sina fans. Även om själva musiken är viktigast av allt, spelar även scennärvaro, utseende och utstrålning en stor roll. Som musiker kan man skapa en unik stil med kläder, smink, frisyrer och accessoarer.

Om man tar hjälp av en professionell stylist kan man experimentera med kreativt mode och extra tillbehör, som t.ex. lösögonfransar och hårförlängning av god kvalitet. Istället för att anlita ett proffs går det också att ta hjälp av en kompis som har koll på styling och testa sig fram på egen hand.

På scenen strålar alla kreativa uttryck samman: musiken, modet, stylingen, de visuella effekterna och dansen. Publiken förevigar stunden med mobilerna högt upp i luften om de får filma uppträdandet. Det är laddade och oförglömliga ögonblick, som många musiker och deras fans lever för.

Det finns verkligen inga gränser om man vill ta ut svängarna – skapa en helt ny stil som väcker extra uppmärksamhet och beundran. En snygg frisyr och välgjord sminkning kan förvandla ens utseende radikalt och dessutom skapa ännu mer självförtroende på scen och framför kameran. Även om det skulle kännas ovant till en början, vänjer man sig snabbt vid en ny look som känns genuin och personlig. Oavsett om man är ett väletablerat band eller precis börjat spela in sina låtar, är det värt att komma ihåg att det visuella också är en del av helheten.