På Pix N Mix Festival får du möjlighet att ta del av massor av intressanta och spännande kulturupplevelser. Vi har bjudit in såväl svenska som internationella artister, performance artists och konstnärer.

Önskelista Artister

Här presenterar vi de artister vi planerar att kontakta inför festivalen. Har du något band eller annat som du skulle vilja se på årets festival? Kontakta oss här.

Tomas Andersson Wij

Vad vi hoppas blir ett av årets huvudnummer är Tomas Andersson Wij som slog igenom stort med sitt inledningsnummer i Melodifestivalen då han tolkade Carolas “Evighet”. Många känner också igen sånger som “Tommy och hans mamma” och “Hälsingland”. Tomas har sakta men säkert byggt upp en stor publik genom att turnera runt om i Sverige. Man känner lätt igen hans sånger tack vare hans bitterljuva röst och hans karaktäristiska plockande på akustiska gitarrer.

Plura Jonsson

Ett annat stort önskemål är Plura Jonsson, tidigare sångare och låtskrivare i det legendariska rockbandet Eldkvarn. Nu har han ett nytt band med flera unga och begåvade musiker. Det svänger och låter precis lika bra som när Eldkvarn spelade! Plura har skrivit klassiska låtar som “Kärlekens tunga” och “Alice”. Numeta är han också känd från TV med program som “Pluras kök” och “Pluras jul”. Han har även skrivit populära kokböcker.

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson har på senare år gjort en rad intressanta samarbeten med bland andra Martin Hederos och Andreas Mattsson. Missa inte Sofia Karlsson fantastiska närvaro på scen, hon brukar bjuda på intima och känslosamma spelningar med finstämd musik och en otrolig röst. Här ryms både visor, pop och folkmusik! OBS inte klar för Pick N Mix ännu.

Jonathan Johansson

Jonathan Johansson slog igenom med albumet “En hand i himlen”. Med sin kombination av modern, dansant musik och lyriska texter har en fått en stor publik. Jonathans låtar är oerhört välproducerade och inte en detalj har lämnats till slumpen i produktionen. Förhoppningen är att det blir på Pick N Mix 2017 som Jonathan gör ännu en efterlängtad spelning tillsammans med sitt band. Jonathans scenframträdande är fulla av energi! Missa inte detta….

Sophia Knapp

Sophia Knapp är mest känd som singer/songwriter i det mystiska indierockbandet Lights – som senare bytte namn till Cliffie Swan. Sophia Knapp växte upp i San Francisco och flyttade senare till Brooklyn. Där träffade hon Linnea Vedder och Alana Amram och bildade Lights år 2004. I slutet av 2010 spelade Sophia in ett soloalbum inspirerat av Stevie Nicks, Linda Perhacs och Gal Costa. Resultatet blev ett popalbum med drömska toner och melodier som kom ut 2012. Sophias musik är både svängig och intim. Sophia hade varit en klockren artist inför Pick N Mix 2017, så låt oss hålla tummarna.

Chicagojazzen

Chicagojazzen är svåra att placera i ett fack. Musiken är psykedeliskt, experimentellt och svängig. Samtidigt är den spretig och poppig. Alltid låter det lika bra!

Chicagojazzen börjar bli ett riktigt stort band som multiinstrumentalisten Erik Karlsson ligger bakom. Erik har varit en del av en mängd olika musikprojekt som exempelvis Foreman, Vaken, Spice Boys och Eterkropp, för att nämna några.

Madi Banja

Madi Banja är kanske mest känd som rösten bakom refrängen i Ison & Filles Länge leve vi. När Madi började släppa egna låtar togs de emot väldigt bra av hiphop-Sverige. Med den kritikerrosade debut-ep:n “Det var inte med meningen” gjorde Madi ett riktigt genombrott. Året var 2015 och idag har han haft över tre och en halv miljon lyssningar på debutsingeln “Inga problem”.

Vaken

Vakens musik karaktäriseras av lo-fi-pop av högsta kvalitet. Det är stökigt och bräckligt med texter på svenska. Umeå-bandet släppte sin första fullängdare i höstas och den togs emot väl av publiken. Tydliga influenser är Brian Eno, Bear Quartet och Nationalteatern.

Norra Reviret

Norra Revirets debutsingel “Frusna andetag” är en melankolisk och nervig poppärla. Om du inte redan upptäckt Norra Reviret så får du förhoppningsvis möjligheten att göra det på Pick N Mix 2017. Bandet består av Lars-Johan Sandström, Ida Johansson, Agnes Nilsson, Janinne Sandström Oja och Paulina Nilsson.

Immunförsvaret

Eventuellt blir det till en fantastisk förmån att kunna presentera Immunförsvaret på Pick N MIx. Bandet består av Oskar Dahlberg och David Björkén som spelar länge tillsammans men först på senare börjat släppa material. Immunförsvarets musik kan bäst beskrivas som indiefolk med starka popinfluenser. Deras texter handlar våld och egoism i omvärlden men även hos bandmedlemmarna själva. Debutalbumet släpps vilken dag som helst!

Maja Gödicke

Det är många nu som pratar om Maja Gödicke från Göteborg! I vintras släppte hon sitt debutalbum Omniana. I ungefär tio år har Maja snickrat på låtarna som utgör albumet! Det här är popmusik när den är som bäst med personliga texter och svängigt sound. Maja har medverkat i TV-programmet På Spåret som musikgäst och samarbetat med Pacific! och Lo-Fi Fnk.

The Magnettes

Den kvinnliga duo kommer från Pajala och har nyligen blivit signade av ett amerikanskt skivbolag. Tjejerna har gjort musik ihop under väldigt lång tid men alltid förnyat sig på de mest oväntade sätt. Det här är musik som sätter sig på hjärnan redan vid första lyssningen! Det är svårt att få nog av denna popduo och en rejäl dos av av The Magnettes på Pick N Mix 2017 hade onekligen suttit som hand i handske.

Förutom ovan nämnda artister får vi troligtvis besök även av Jonas Lundqvist, Invigning, Maja Francis, Dick Tracy, Spice Boys och Pascal.

Konstnärer och illustratörer

Maria Trolle

Maria Trolle är en av många konstnärer och illustratörer som kanske kommer att ställa ut sin konst på Pick N Mix 2017. Maria Trolle har blivit känd och omtyckt för sina vackra och snillrika illustrationer med inspiration från naturen. Nyligen har hon släppt sin omtalade målarbok “Blomstermandala” – en målarbok för vuxna! Den är full av hennes fantastiska illustrationer och kan inspirera vem som helst till många timmars färgläggning, en meditativ och konstnärlig hobby som slagit igenom stort på senare år. Passa gärna på att köpa några av Marias vackra prints om du tar dig till festivalen. De passar bra såväl hemma i vardagsrummet som på offentliga platser.

Maja Säfström

Maja Säfström slog igenom stort med sitt Instagram-konto Majasbok. Där publicerade hon sina kluriga illustrationer föreställande djur och olika figurer. Tidigare jobbade Maja som arkitekt men idag jobbar hon heltid som illustratör och har nyligen öppnat en egen liten butik i centrala Stockholm. Majas illustrationer är ofta humoristiska och vardagsnära. Hennes prints har sålt i stora mängder över hela världen. Vi jobbar stenhårt för att hon ska komma att besöka festivalen för att både visa upp och sälja illustrationer på Pick N Mix 2017! Missa inte detta stjärnskott!

Förutom artister och konstnärer kommer vi anordna mängder av aktiviteter på festivalområdet, till exempel: trollerishow, fika för alla, Zumba, demoscen, hoppborg, ABF-tältet, Fairtrade, City Beach, Beach Volley, Djurens rätt och dansshow. Läs mer om några av dessa aktiviteter nedan.

Demoscen

Besök vår demoscen och hör ny musik från osignade band. Här kommer främst lokala band spela sin musik i lite kortare set. Det utlovas allt från hiphop till metal och vi hoppas du som besöker oss hittar något nytt favoritband på vår demoscen.

För barn

För alla hoppsugna barn erbjuder vi en hoppborg. Perfekt när man har mycket spring i benen! Dessutom kommer Danne Trollkarl på besök och trollar för alla barn, en show om dagen. Pick N Mix 2017 vill vara en festival för hela familjen och vi gör vad vi kan gör att det ska finnas aktiviteter för alla åldrar. Hör gärna av dig med synpunkter på vårt innehåll om du har idéer kring vad vi kan utveckla för barnen. Stora som små är välkomna med sina åsikter!

Dansshow

Inte allt här i livet handlar om musik och konst. På Pick N Mix 2017 blir det såklart dans också! Vår dansscen fyller vi med dans av alla dess slag. Här blir det så väl modern dans som mer traditionell. En fröjd för alla kroppens sinnen

På önskelistan finns bland annat Oriental Hips som består av Tanja Sundström, Ulrica Rier och Frida Palmbo. Alla har de en passion för orientalisk dans, som kanske är mer känt som “magdans”. Tjejerna har dansat tillsammans i mer än åtta år. Oriental Hips har uppträtt runt om i landet och bjuder på dansglädje och en glittrande dansshow med allt från klassisk magdans till folklore.

SalsaClub är ett annat koncept som vi för närvarande har på önskelistan. De bedriver socialdans i Göteborg och fokuserar särskilt på latinamerikansk dans. De vill sprida intresset för salsa och andra latinamerikanska danser. Samtidigt vill SalsaClub bidra till utbudet av aktiviteter där medlemmar kan dansa och umgås. Salsa är en härlig och sensuell pardans.

Rodeo Kickers bidrar med Country Western-dans! De vill skapa förståelse mellan människor från olika länder och i olika åldrar.

Anna och Daniel Månsarp framför Autentisk Solo Jazz och Lindy Hop.

Djurens Rätt

Djurens Rätt är en djurrätts- och djurskyddsorganisation. De jobbar med opinionsbildning för att skapa ett samhälle som är helt fritt från djurförtryck. På Pick N Mix 2017 sätter de upp ett tält där man kan få krama en hårig vän, få en ballong eller en tatuering. Du har också möjlighet att bli medlem i organisationen och på det sättet bidra till att de ska kunna bli en ännu starkare röst för djuren. Titta gärna förbi!

Beach Volley

Är du sugen på att spela lite beach volley? Besök vår beach volley-plan där det kommer vara full aktivitet från morgon till kväll. Ta med dig några kompisar och kom in i matchen! Perfekt när man känner för att röra på sig och träffa lite nytt och trevligt folk. Det brukar bli hårda men vänskapliga matcher!

Ordanvind – estradpoesi

Organisationen Ordanvind bidrar med en öppen scen för poesi. Här kan du höra några av Nordens absolut främsta estradpoeter. Somliga har publicerat sig i många år och andra är nya inom poesins värld. Det blir en salig blandning av humor, allvar och finstämda naturlyriska sviter. Ordanvind är en ideell förening som jobbar för att främja poesi, främst genom olika typer av arrangemang.